viernes, 24 de noviembre de 2017

El dilema (eleccions/referéndum 21D) - en català -




El proper día 21 de decembre toca anar a votar (de nou) en unes eleccions “autonómicas” inconstitucionals y per tant il.legales donat que aquestes nomes poden ser convocades pel govern autonómic i no pel govern central.

Tenim 3 opcions:

a)      Anar a votar per la República Catalana (independent d’España)
b)      Votar per la continuitat de l’autonomía actual sota el control del govern estatal i
c)       No fer res  – ya sortirà el que toqui –

Si optem per la primera opció, ens preguntem:

Ens foteran fora del Euro? – doncs no. Hi i à diversos paisos que utilitzan l’euro sense problemas i sense ser de la UE. Andorra, Vaticà, etc.

No serem membres de la UE? – Molts països no ho són i Gran Bretanya just marxa. – Passa alguna cosa?. Deixarà la SEAT de fabricar cotxes pel Grup VW?. Els negocis NO tenen fronteres.

Si vull viatjar a Andalusia o Extremadura, o per al cas a França o Alemanya, em demanaran un visat? – Si tens passaport espanyol, ningú t'ho pot llevar – i per tant, tots els temes migratoris interns o externs, obligadament es mantenen sense canvi.

I  que passa amb les pensions? – totes les cotitzacions que s'hagin efectuat a qualsevol País- són subjectes a l'oportú pagament de pensió per jubilació d'aquest País. Un ciutadà amb passaport espanyol que hagi cotitzat a Espanya i ara viu a Filipines, o a Catalunya, que en aquest cas seria el mateix, té assegurada la seva pensió pel govern espanyol. Les futures cotitzacions a la Seguretat Social catalana, hauran de ser pagades pel govern català. No obstant això, Espanya té un reconegut dèficit fiscal que amenaça el fons per al pagament de les pensions espanyoles. Catalunya té per si sola, (sense les aportacions obligades a Espanya equivalents al 20% de tots els ingressos espanyols) més ingressos que despeses i per tant podrà pagar sense problemes futures prestacions de la Seguretat Social incloent les pensions.

A nivell social i cultural, l'idioma català sempre ha conviscut amb el castellà, tant al carrer com a les escoles, igual que passa amb les manifestacions culturals i socials de qualsevol origen. La segregació i la polarització són un mite infundat.

Si optem per la segona opció:

Retornem a l'estabilitat i pau social que ens brindava el nostre estatut d'Autonomia?
Lamentablement no!. – L'aplicació de l'Art. 155, corregit i augmentat molt més enllà de les pròpies lleis vigents (que no permeten una substitució del govern legítim d'una Autonomia, sense més) – es convertirà en una nova dictadura sobre el poble de Catalunya, tant independentistes com a defensors del statu quo. Algú que tingui memòria, vol tornar als temps de la censura, la prohibició de reunió, l'idioma castellà obligatori i la catequesis, com a única opció escolar? Què passarà amb l'educació laica i d'ètica per la ciutadania?.

Gaudeixo les estupendes autovies espanyoles, a les quals hem contribuït amb el 20% del total d'impostos pagats a Espanya, però trovo a faltar les mateixes infraestructures, fonamentals per al nostre desenvolupament econòmic en l'eix mediterrani, - a més sense penalitzar-nos amb peatges abusius, com si no paguéssim ja amb els nostres impostos el gaudi d'aquestes vies. En el seu lloc financem i després pagarem durant molts anys, el rescat d'autopistes fallides, aeroports inútils i experiments en plataformes marines a través de les factures incrementades de subministraments.

Amb aquesta opció la situació no canviarà, és més, en haver propiciat el govern espanyol la sortida d'importants empreses de Catalunya (sobretot de l'IBEX que compta amb consellers delegats, exmandataris del gobierno amb compensacions milionàries) empobrirà el nostre país, amb la consegüent pèrdua de llocs de treball i oportunitats. Cal enfonsar Catalunya!.

Pau Social? – és molt poc probable que tot torni a la “normalitat”, quan almenys la meitat de la població catalana reprova la corrupció violencia i sobretot els mètodes de negociació inexistent amb l'Estat i la repressió en totes les seves expressions.

En quant a la tercera opció:.

El millor és no fer res i esperar a veure que passa… Aquesta opció és legítima i sobretot molt còmoda. L'inconvenient que té és que en aquest cas, a qui li valgui aquesta opció, no tindrà dret d'opinió, crítica, o queixa, de cap tipus, en funció de l'opció que surti guanyadora.

Lamentablement, és molt humà que qui menys es mulla, més critica.

Tu decideixes! - El futur dels teus fills i néts està a les teves mans.

El 21 de desembre de 2017 s'escriu una nova pàgina a la història de la qual TU en formaràs part.









No hay comentarios:

Publicar un comentario